Vježbe Body tehnike za zdjelično dno

U prvom dijelu webinara o zdjeličnom dnu objašnjavamo vam koji su to mišići zdjeličnog dna, zašto su oni  bitni kao i ostali mišići u tijelu, te kako se Body tehnika počela baviti problematikom ove teme. Naučit ćete kako ljudska postura i obrasci kretnji utječu na zdjelično dno te na koji to način ljudsko tijelo komunicira sa zdjeličnim dnom kao još jednom od “dijafragmi”.  U praktičnom prikazu provodimo predvježbe prema filozofiji Body tehnike ka osvještavanju tijela kroz zglobe sustave  što je i prvi preduvjet pri osvještavanju mišića zdjeličnog dna.

Nakon drugog dijela imat ćete potpuni uvid o važnosti posture, vratne regije i stopala za cjelovit rad na zdjeličnom dnu i endokrinom sustavu. Prikazat ćemo vam kako zbog narušene posture, blokade dijafragme te pomaka glave takva stanja utječu na rad zdjeličnog dna. U praktičnom dijelu, metodički obrađujemo vježbe Body tehnike za neurološku stimulaciju po pojedinim zglobovima i mišićima važnim za funkcionalnost zdjeličnog dna.

Nakon što ste savladali osnove razumijevanja problematike zdjeličnog dna i važnosti osvještavanja istoga kroz prva dva dijela na ovu temu, u trećem dijelu vas vodimo kroz praktične vježbe za tretiranje mišića zdjeličnog dna. Naučit ćete kako snažiti mišiće zdjeličnog dna pomoću vježbi Body tehnike, kao i kako tretirati hipotonizirane mišiće koji uslijed neaktivnosti postaju spazmatični uz korištenje softy lopti, antistres loptica i pritiscima bolnih točaka. Također ćete saznati koji svi mišići, ako su u spazmu, mogu davati signale bola u zdjelici te kako ih opustiti.

Niste upisani
299

Program Sadrži

  • 3 Lekcije